Saç simülasyonu, medikal bir boyama tekniğidir. Saçta bulunan seyrek bölgelere uygulanır. Kafa derisinin görünen noktalarına özel bir cihazla ve organik boya ile nokta atışı yaparak saç kökü efekti verilmesi olayıdır. Yani, oradan saç çıkmıyor, saçlar çoğalmıyor. Sadece görsel olarak saç yoğun bir görüntü elde ediyor.

 Saç Simülasyonu Kimlere Uygulanabilir?

 Saç simülasyonu, saç ekimi uygulatmış fakat sonucundan çok da memnun kalmayan kişilere uygulanabilir. Herhangi bir şekilde saç seyrekliği olan kişilere uygulanabilir. Hiç saçı olmayan kişilere dahi uygulanabilir. Stres sonucu saçlarında dökülme yaşayan kişilere de uygulama yapılabilmektedir.

 Saç Simülasyonunda Kullanılan Malzeme Nedir?

 Saç simülasyonunda organik boya kullanılır. Organik boya, ince pigmentlidir. Su bazlı olan organik boya, gözenekleri kapatmaz. Cildin bir kat altına işlem yapılır ve gözeneklerin kapanmasını önler. Saç simülasyonunda ilk seansta hemen sonuç almak mümkün olabilmektedir. Bu da işlemin en güzel yanını teşkil ediyor. Ayrıca çok konforlu bir işlem saç simülasyonu. Ağrısız, acısız bir şekilde saça dolgunluk vermek amaçlanır

 Saç simülasyonu işlemi tek seanslık bir işlem değildir. Üç seansa bölünür. En iyi en yoğun haline üçüncü seansta ulaşılır. İlk seansta dahi iyi sonuçlar alınsa bile, muhakkak devamı getirilmelidir. Üç seans tamamlanmalı, daha dolgun görünen saçlar elde edilmelidir.

 Ben Alma İşlemi

 Benler genetik yapımızla birlikte getirdiğimiz aslında küçük renk hücrelerinin kümeleridir. Bunlar zamanla yaş ile beraber ve belli dönemlerde çoğalabilir. Benler çok fazla sayıda olduğu zaman kişiyi rahatsız edebilmektedir. Özellikle yüz bölgesinde olan benleri, cerrahisiz olarak kişiler aldırmak istemektedirler. Bu durum da lazer ile ben alma yoluna gidilir. Tabi daha öncesinde dermatolog tarafından benlere, dermatoskopik muayene yapılması gerekir. Sonrasında ben silme operasyonuna geçilebilsin.

 Dermatoskopik muayene sonrasında, hücrelerin lokalizasyonuna göre ben alma işlemi gerçekleştirilir. Özellikle hücreler daha üst yüzeyde lokalize olduysa ,fraksiyonel lazer ile bunları iz kalmadan yok etmek mümkün olmaktadır. Ancak daha derinde hücre lokalizasyonu mevcut ise, o zaman lazer ile daha derine inmek gerekeceğinden iz kalma riski bulunmaktadır. Bunu doktor , sizi muayene ettiğinde anlatacaktır. Ve alınıp alınamayacak benleri ayıracaktır

05412757521